Oldalasmagazin

2015.07.09 21:15

Taggyűlést tartott a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE)

 

A Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE) a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum óbudai épületében tartotta meg első taggyűlését.

A taggyűlésre az egész országból érkeztek a szakoktatók, akik immáron rendes tagjai a fent nevezett, hivatalosan is bejegyzett egyesületnek.

Az VSZOE főként a szakmai oktatás problémáit kívánja orvosolni, annak színvonalát igyekszik emelni, valamint lobbi tevékenységet kíván folytatni a döntéshozatalban, céljai elérése érdekében.

Tóth Gábor

A tegnapi gyűlésen a tagságot Tóth Gábor köszöntötte, aki az Egyesület alelnöke. Ismertette megalakulásuk gyötrelmeit a honi bürokrácia útvesztőjében, majd beszélt eddigi eredményeikről.

„Az érdekvédelem helyett nevezzük inkább értékvédelemnek, amit igyekszünk elérni, mert a szakmában még meglévő, fellelhető értékeket kell, hogy átmentsük az utókor számára!” – fogalmazott elég határozottan Zsolnay Gábor, a VSZOE elnöke.

Zsolnay Gábor

Megköszönte a viszonylag nagy számban jelen lévő oktatók fáradozásait, hogy a hőség ellenére ilyen szép számban megjelentek, valamint ismertette a szakképzés jelen állapotát. Beszélt a vendéglátóipari képzéssel kapcsolatos munkacsoport feladatairól, és a tervezett, hamarosan bevezetésre kerülő mindenkit érintő változásokról.

Ezt követően Erdélyiné Kiss Rita kapott szót, és ismertette a VSZOE cukrászattal kapcsolatos terveit, valamit a www.vszoe.hu –címen, a mai naptól elérhető honlapjukat is bemutatta. Elmondta, hogy hamarosan újabb fejlesztéseket eszközölnek, hogy az oktatási segédleteket, és a hasznos információkat meg tudják a tagjaik között osztani, ezzel is elősegíthessék az oktatás színvonalának emelését.

Erdélyiné Kiss Rita

A tagság elfogadta azt a tervezetet, hogy minden év tavaszán és őszén tartják a mostanihoz hasonló rendezvényüket.

A zárszóban Zsolnay Gábor megkérte a VSZOE tagjait, hogy mostantól aktiválják magukat és minél több oktatót győzzenek meg arról, hogy csatlakozzon kezdeményezésükhöz.

 

A magam és az Oldalas magazin részéről ezúton is köszönöm a meghívást, valamint a finom ebédet. Sok sikert kívánva, bízom benne, hogy a jövőben sikerül kialakítanunk a médiapartnerséget!