Rendezvények, fórumok

 

VSZOE Közgyűlés és szakmai nap beszámoló

2019.június 15.

 

Kedves Tagok, Kedves Érdeklődők!

 

Ismét eltelt egy év és a 2018/2019-es tanévnek zárásaként megtartottuk éves közgyűlésünket a Siófoki Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Mint minden évben szép számmal voltunk jelen itt is. Köszönetet kell mondanunk az iskola vezetésének, dolgozóinak és a segítő diákoknak, akik ilyen szíves vendéglátással várták egyesületi tagjainkat, reggelivel és ebéddel láttak el minket.

Öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy az esemény egész időtartama alatt vendégünk volt Tóth Krisztina az iskola igazgatója és további három iskola vezetője.

Reggeli után Olasz Erzsébet az iskolai gyakorlati oktatásvezetője és Zsolnay Gábor elnök úr köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a közgyűlést.

Első előadónk, vendéglátó házigazdánk: Szamosi Lóránt kancellár volt, aki bemutatta az iskolát, a térségben elfoglalt helyét, majd megismertette a tagságot a Balatoni körrel és az iskola ahhoz való kapcsolatával .

Következő vendégünk: Mayer Gyula igazgató az Ágazati Készségtanács vendéglátóipari és turisztikai tagozatának elnöke volt. Témája: A szakképzés jövőjét meghatározó kormányzati elgondolások.

Előadásának alapját a Szakképzés 4.0 kormányzati irányelvek alapján készített ágazati koncepciók ismertetése alkotta. Kérésének is eleget téve tagjaink számos hozzászólással, kérdéssel színesítették mondanivalóját. Tartalmas, aktív és érdemi kommunikáció alakult ki. Számos gondolat, javaslat hangzott el. A program végén elfogadta igazgató úr elnökünk együttműködésre vonatkozó javaslatát. Tagságunk szakmai támogatásával, konzultációkkal törekszik a jövőben segíteni az AKT munkáját.

Harmadik részben ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a 2019 évi Kiváló Vendéglátó Szakmai Oktató kitüntető címek. A díjakat Zsolnay Gábor elnök úr, Erdélyiné Kiss Rita és Tóth Gábor alalenökök adták el. A díjazottak meghatottsággal szóltak munkájukról, életpályájukról, hitvallásukról.

Életműdíjban részesült: Fövenyi László cukrász oktató (Székesfehérvár), Luiszer Miklós szakács oktató Budapest). Kiváló Vendéglátó Oktató címet kaptak: Gyarmathy Éva cukrász szakoktató (Ajka), Kiss László Ferenc szakács szakoktató (Budapest), Balog István Ferenc pincér szakoktató (Dömsöd), Moharos György szakács szakoktató (Tatabánya)

A résztvevők napi ellátásáról – a reggeliről, a tízórairól és az ebédről - Soósné Bolla Zsuzsanna szakács szakoktató, Berta László pincér szakoktató, Bánfalvi Róbert pincér szakoktató és tanítványaik gondoskodtak áldozatos munkájukkal.

Ebédszünet után egy kis szakma következett. Krista Zoltán biogazda hozta el termékeit, aki gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával foglalkozik. A kóstolók nagy sikert arattak, a konzultációkon érdekes és hasznos információk hangzottak el. Szakmai érdekességek között lehet említeni a mustban eltett zöldségeket, gyümölcsöket, vagy a különböző fűszerekből, virágokból készített szörpöket.

Kiss Zoltán tagtárs előadónk a szakmai tendenciákról, az Euroskills szakácsverseny tapasztalatairól tartott előadást.

Az egyesület elmúlt évben végzett tevékenységét, jövőbeni terveit Tóth Gábor alelnök úr és Zsolnay Gábor elnök úr mutatta be. Utóbbi részletes beszámolót tartott az egyesület anyagi helyzetéről, mérlegbeszámolójáról, a hatósági kapcsolatairól és a tagsági helyzet alakulásáról.  Örömteli tényként említette, hogy a „törzstagság egyre” világosabban kirajzolódik. Azt is kiemelte, hogy napjainkra már kézzel fogható jelei is vannak az egyesületi tagok közötti együttműködések alakulására.

A programot kötetlen beszélgetés zárta.

Jó volt újra együtt lenni.

Köszönjük a részvételt a kollégáknak, és az igazoltan távollévőket sok szeretettel látjuk a legközelebbi gyűlésen!

 

Erdélyiné Kiss Rita

alelnök

Kedves Kollégák!

 
A Budapesti Gazdasági Egyetem vezetősége nevében szeretettel meghívunk Titeket az Egyetemen megrendezésre kerülő "Glutén és más mentes" alapanyagok témakörében szervezett tanácskozásra, konferenciára.
Mellékelten küldöm a részletes meghívót, és a jelentkezési lapot.
 
Üdvözlettel: Tóth Gábor

Meghívó

Örömmel hívjuk Önöket a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, a BGE KVIK Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ és a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete közös szervezésében megrendezendő

„Biztonságos – Minőségi - Mentes vendéglátás”

tanácskozásra, amelynek

Időpontja: 2018. november 30, péntek, 10 óra

Helyszíne: BGE Markó utcai épület, Aula (1055 Budapest, Markó utca 29-31.)

Kedves Kolléga!

Szeretettel meghívunk a Vendéglátó Szakmai oktatók Országos Egyesülete szervezésében a cukrász szekció szakmai egyeztetésére.

Időpont: 2016.01.23 10.00 óra

Helyszín: Dobos C. József VSZI

1134 Budapest, Angyalföldi u.11.

Részvételi szándékod kérlek jelezd az erdelyine.k.rita@dobosvsz.sulinet.hu e-mail címen vagy a 70/77-95-917 telefonszámon.

Tervezett program:

 • Szakmai nap megnyitása közösen a szakács szekcióval
 • Napirendi pontok elfogadása
 • A Magyar Élelmiszerkönyv Hagyományőrző cukrászipari termékek c. fejezetének változásinak ismertetése és az oktatásba történő bevezetése
 • A várhatóan 2016.09.01-én bevezetendő SzVK változásinak ismertetése
 • Cukrász szakoktatók részére igénybe vehető tanfolyamok, gyakorló helyek egyeztetése
 • Egyéni kérdések és felvetések megbeszélése

Ha észrevételed, egyéb témafeltevésed lenne kérjük jelezd , hogy felvehessük a programba.

Megjelenésedre feltétlen számítunk!

 

Erdélyiné Kiss Rita és Gyenge Csaba

Tisztelt kollégák!

Tájékoztatunk benneteket, hogy a VSZOE szakács szekciója szervezésében 2016.01.23.-án szombaton 10.00 órai kezdettel tanácskozást tartunk a szakács oktatás aktuális kérdésiéiről, a budapesti Dobos C József Vendéglátóipari Szakiskolában.

Szeretettel várunk minden kedves egyesületi tagot és minden érdeklődő kollegát. A helyszínen lehetőség lesz a belépésre és a 2016 évi tagdíj megfizetésére is. (Az éves tagdíj változatlanul 6 000 Ft.).

A technikai előkészületek érdekében mindenkit arra kérünk, hogy részvételi szándékát legkésőbb január 15-éig jelezze Molnár György szekció vezetőnek a:   molnar.dobosvsz@gmail.com e-mail címre, Tel: 06305791803

Tervezett napirendi pontok:

 • A rendezvény megnyitása, és a napirendi pontok ismertetése.
 • Beszámoló az egyesület helyzetéről és az elvégzett, valamint az aktuális feladatokról. előadó: Zsolnay Gábor VSZOE elnök
 • Tájékoztató a szakács szakképzésben az SZVK és központi program a 2016-2017-es tanévtől várható főbb változásairól
 • Meghívott vendég előadása a XXI. századi gasztronómiai trendekről, irányzatokról, divatról (Az előadó személyéről időben tájékoztatást fogunk adni.)
 • Szünet
 • Szakmai vitafórum Molnár György vezetésével az alábbi és az általatok előzetesen javasolt további témakörökben:
  • Észrevételek és ajánlások a tankönyv tartalmával kapcsolatban (Ki mit tart feleslegesnek és ki mit hiányol a tankönyvből?)
  • Miután a tankönyvnek a központi programmal összhangban kell lennie ezért a szűkös mozgáséren túl ki milyen egyéb tananyagfejlesztést lát szükségesnek?
  • Milyen lépéseket és tartalmi kereteket látunk szükségesnek egy országosan egységes vizsgatartalom vagy kerettartalom ajánlás létrehozására.  Vagy egyáltalán mit szóltok ehhez a témához.

Ahhoz, hogy megfelelően elő tudjunk készülni és a vitafórum ne válják parttalanná, kérünk mindenkit, hogy a felvetett témakörökben vagy a további kérdéseiket felvetéseiket írják meg nekem a fent megadott e-mail címre.

Várjuk a jelentkezéseket és a reméljük, hogy minél nagyobb létszámban fogunk találkozni.

Köszönt mindenkit

Molnár György

Szeretettel meghívunk benneteket :

2015 július 8-ára (szerda) 10 órára

a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba

1036 Budapest, Korona tér 1.

(Az Árpád híd budai hídfőjénél)

Idei évben megrendezett taggyűlésünkre!