Magyar Éttermi Mesterek

2015.07.03 13:31

Megalakult a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete

Másfél éves előkészítő munka után, július 1-jén megtartotta alakuló ülését a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete. A rendezvénynek a Dobos C. József iskola adott otthont.

2014. július 8. kedd 15:59 nyomtatás

Kiváló szakemberek gyűltek össze az ország minden részéről, hogy  közösen kezdjenek el dolgozni a vendéglátóipari oktatás jobb minőségéért, a szakmunkásképzés megreformálásáért.

Az egyesület célja a Magyarországon tevékenykedő vendéglátó szakoktatók és szaktanárok érdekvédelme, szakmai munkájuk, önképzésük segítése. Olyan érték elvű összefogás indukálása és működésben tartása, amely pozitív hátteret adhat a megfelelő minőségű szakember utánpótlás folyamatos biztosításához a hazai vendéglátásban.

Az egyesület elnöke Zsolnay Gábor Venesz-díjas mesterszakács, főiskolai oktató, az alelnökök Erdélyiné Kiss Rita, közgazdász tanár, cukrászmester, a Dobos C. József Szakiskola cukrász szakoktatója és Tóth Gábor, a Gödöllői Szakképző Magániskola gyakorlati oktatásvezetője lettek.

 

A szakmai tömörülés jelenleg öt szekciót foglal magába, a szakács, pincér, cukrász szakoktatókat, illetve az élelmiszer-áru ismeretet és a vendéglátás gazdaságtant tanító tanárokat. A szekciók saját vezetőket választottak, ennek eredménye a következő lett:

Szakács szekció: Molnár György, a Dobos C. József iskola szakács szakoktatója.

Pincér szekció: Stroh Péter,  főiskolai oktató, éttermi mester

Cukrász szekció: Gyenge Csaba, cukrász szakoktató, oktatási szakértő

Élelmiszer-áruismeret: Patakiné Nagy Erika, élelmiszer-áruismeret szaktanár

Vendéglátás gazdaságtan: Poós Ferencné, vendéglátó gazdaságtan szaktanár

Az esemény  meghívott vendégeként előadást tartott  Kovács László, a Vendéglátó Ipartestület elnöke, Vomberg Frigyes, a Magyar Gasztronómiai Egyesület képviselője és Balogh István, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke.

A VSZOE mindhárom szervezettel hosszútávú együttműködést tervez.